I weekenden 4-5 maj 2019 deltog Espergærde IF’s seniorhold i Danmarksmesterskaberne for hold.
10 spillere tog afsted tidlig lørdag morgen til Grindsted.

Espergærde var indplaceret i en B-række pulje i rækken 4+2 spillere. I puljen var i alt 6 hold.

Første kamp mod GSG 1 var vi udfordret mod spillere som normalt spiller holdkampe i Sjællandsserien. Espergærde har i denne sæson spillet i Serie 3, som derved er et par niveauer under Sjællandsserien.
Der blev kæmpet hårdt og 2 af kampene kom i 3. set. Men Espergærde måtte se sig slået 6-2.

Kort efter spillede vi kamp mod Fredericia 1. Også her dukkede der modstandere op som normalt spillere på et højere plan end os.
Vi gjorde hvad vi kunne og var meget tæt på at holdkampen endte 4-4 og den derved skulle have været afgjort i et Golden set.
Men heldet var ikke med os, og resultatet endte 5-3 til Fredericia 1. 

Sidste kamp lørdag var mod Randers 1, og her kom 3 af kampene ud i 3 set. 2 af dem faldt i vores favør.
Til denne kamp havde Espergærde fået forstærkninger fra Lars Dam, som først skulle afslutte en golf turnering hjemme på Sjælland og efterfølgende skyndte sig til Grindsted for at hjælpe holdet. Lars var med til at vinde hans 2 kampe og igen var kampen lige ved at ende i et Golden set. Men vi fik desværre heller ikke muligheden i denne kamp og resultatet endte 5-3 til Randers.
Lettere slukkede sluttede lørdagen dermed med 3 nederlag og bragte os ned på en 5 plads. 

Vi benyttede derfor lejligheden til at hygge os med god mad og en god nats søvn. Klar parat til kampe søndag formiddag. 

Første kamp her var mod Køge 1. En meget stærk spillende Milton Pinstrup var her sat op 1. herresingle. I en imponerende lang 3. set kamp mod en Senior B række spiller der normalt spiller Serie 1, kæmpede Milton bold for bold og endte til sidst med at vinde kampen 21-17 i 3. set.
En yderst imponerende indsats af Milton som vi alle ser som et kæmpe talent. 

I kampen mod Køge spillede Sofie Olsen damesingle mod en Senior B Sjællandsserie spiller. Men det skræmte ikke Sofie som gjorde kort proces og vandt kampen 22-20, 21-11. Virkelig flot indsats som både giver Sofie en masse rangliste point og en masse selvtillid.  

Kampen stod så 4-3 og kunne enten vindes 5-3 eller gå i Golden set. Holdleder havde fuld tillid til vores 3.herresingle spiller Rasmus Otzen. Uden problemer vandt Rasmus denne kamp 21-10, 21-14 og Espergærde kunne derfor endelig fejre en sejr ved Danmarksmesterskaberne. 

Sidste kamp søndag var mod Stenløse som havde tabt de 4 første kampe. Vores umiddelbare vurdering var, at hvis vi vandt den her kamp og fik 3 point ville vi kravle på 4. pladsen da Køge stod til at spille mod nr. 2 i puljen. 

Motivationen var derfor klar og i denne holdkamp var det alene Milton som fik en meget hård modstander som til daglig har spillet Serie 1.
Måske også kræfterne var sluppet lidt op efter den meget lange kamp mod Køge.
Men en stor ros skal lyde til Milton som kæmper alt det han kan og har selvtilliden til at gå ind og spille 1. herresingle.
I denne kamp var Caroline Hansen-Nord tilbage i 1.mix og sammen med Lars fik de vundet kampen i 2 set, og Caroline kunne derfor også køre hjem fra Grindsted med en sejr i tasken.
Stenløse blev banket 7-1. 

Køge havde i mellemtiden så vundet 6-2 over Fredericia hvilket bragte dem op på 2. pladsen og rykkede os ned på 5. pladsen. 

Endelig resultat blev dermed en 5. plads til Danmarksmesterskaberne.
Med de tætte kampe i betragtning mener jeg godt vi kan være tilfredse med dette års resultat. Ingen skader og max social hygge er også dejligt.
Og en masse erfaring rigere. Hvem kunne have troet at Rasmus Otzen har fingrekræfter som en rørtang og derfor kan give god skuldermassage J.
En medalje ville have været rart men den napper vi næste år.  

Holdleder
Johnny Martinussen

 

På billedet ses Espergærde IF’s seniorhold.  

Øverst fra venstre er Peter Bergenser og Rasmus Otzen.
Nederst fra venstre er Milton Pinstrup, Lars Dam, Morten Hestbæk, Sarah Roloff, Johnny Martinussen, Sofie Olsen, Ida Olsen, Michael Petersen og Caroline Hansen-Nord.

Espergærde seniorhold er sponsoreret af DRACHMANN ADVOKATER